Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (Seo) – Seo Ιστοσελίδας

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO)
για μηχανές αναζήτησης

Απεικόνιση Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO) για μηχανές αναζήτησης
Απεικόνιση Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO) για μηχανές αναζήτησης

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO)

Ο όρος SEO, είναι τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimization. Στα Ελληνικά συνήθως αναφερόµαστε σε αυτό ως Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης.

Στην πραγµατικότητα, η Βελτιστοποίηση SEO είναι µία απλή  διαδικασία που πραγµατοποιείται τόσο µέσα στην ιστοσελίδα, όσο και έξω από αυτήν. Στόχος της είναι να την εµφανίζει όσο το δυνατόν σε υψηλότερη θέση στη λίστα των αποτελεσµάτων των µηχανών αναζήτησης του Διαδικτύου, και κυρίως της Google.

Η κατάταξη αυτή επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, µε πιο σηµαντικό τις λέξεις κλειδιά, ή keywords, που έχουν επιλεγεί από τον χρήστη.

Η επιτυχηµένη εφαρµογή µιας Στρατηγικής SEO ιστοσελίδας θα έχει ως αποτέλεσµα την εµφάνιση της στις πρώτες θέσεις της πρώτης σελίδας των αποτελεσµάτων που θα φέρει η µηχανή αναζήτησης ως ανταπόκριση στις λέξεις κλειδιά που έχει πληκτρολογήσει ο χρήστης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σηµαντικό, ειδικά αν αναλογιστούµε ότι στο 80% των αναζητήσεων ο χρήστης θα σκανάρει µε τα µάτια του µόνο τα πρώτα 10 αποτελέσµατα της αναζήτησης και λιγότερο από το 20% θα προχωρήσει στην επόµενη σελίδα.

Συνοπτικά, η τακτική  SEO είναι µια µακροχρόνια διαδικασία, που θα φέρνει αποτελέσµατα οδηγώντας οργανική επισκεψιµότητα.

Βέλτιστες πρακτικές SEO με τα μάτια των μηχανών αναζήτησης.
Ποιο είναι το σχέδιο στρατηγικής της Urbanweb;

Άμεση επικοινωνια για ερωτήματα Βελτιστοποίησης της σελίδα σας

Ευχρηστία Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO)

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων είναι στενά συνδεδεµένη µε την έννοια της ευχρηστίας, µιας και ανήκει κάτω από την ευρύτερη έννοιά της. Πιο συγκεκριµένα, µε την βελτιστοποίηση θα φέρετε τον χρήστη στην ιστοσελίδα σας, αλλά µε την ευχρηστία θα τον µετατρέψετε σε πελάτη.

Η επίγνωση των πρακτικών σχεδίασης και ευχρηστίας είναι κρίσιµη για την επιτυχία της σχεδίασης του site. Εξάλλου, µεγάλο µέρος των κανόνων που αφορούν την εµπειρία του χρήστη στην ιστοσελίδα, έχουν να κάνουν και µε τo SEO.

Παρακάτω, θα δούµε πολύ συνοπτικά µερικούς κανόνες σχεδιασµού µε σκοπό τη µεγιστοποίηση της ευχρηστίας. Κατανοώντας τον τρόπο µε τον οποίο λειτουργούν οι χρήστες online, θα µπορέσουµε πιθανώς να προβλέψουµε και τον τρόπο µε τον οποίο αναζητούν αυτό που θέλουν – πράγµα που θα οδηγήσει σε βελτιστοποίηση SEO.

Competitor Keyword Research

Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες για την µεγιστοποίηση της ευχρηστίας σε µια ιστοσελίδα. Οι κανόνες αυτοί όµως, παρέχουν και σαφείς κατευθυντήριες γραµµές για µια σωστή σχεδίαση µε σκοπό την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO, και κυρίως στο κοµµάτι που αφορά στη βελτιστοποίησή του στο εσωτερικό της ιστοσελίδας. Παρακάτω θα δούµε αναλυτικά  πώς επιτυγχάνεται αυτό.

Πως πραγµατοποιείται Αξιολόγηση της Ιστοσελίδας σας από την Google

Οι κανόνες βελτιστοποίησης seo από την Google, την σηµαντικότερη και δηµοφιλέστερη µηχανή αναζήτησης, αλλάζουν συνεχώς. Παρόλα αυτά, µπορούν να παρατηρηθούν µερικοί συγκεκριµένοι παράγοντες, οι οποίοι παίζουν σταθερά ένα ρόλο στον τρόπο που η Google αξιολογεί και κατατάσσει την ιστοσελίδα στα αποτελέσµατα που εµφανίζει.

Τα κριτήρια, λοιπόν, που χρησιµοποιεί η Google για να κρίνει αν πρέπει να συµπεριληφθεί στα αποτελέσµατα, είναι τα ακόλουθα:

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO - Παράγοντες Κατάταξης

Σε αυτό το σημείο θα ρίξουµε µια πιο αναλυτική µατιά στα κοµµάτια που περιλαµβάνει η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Θα δούµε το πώς µπορεί να γίνει η επιλογή των καταλληλότερων λέξεων κλειδιών, και βελτιστοποίηση εντός κι εκτός της ιστοσελίδας.

Αναζήτηση Κατάλληλων Λέξεων Κλειδιών (Keyword Research)

Το πιο σηµαντικό κοµµάτι της βελτιστοποίησης SEO είναι ίσως η έρευνα. Οι λέξεις κλειδιά ή φράσεις κλειδιά χρησιμοποιούνται από τους χρήστες για να αναζητήσουν αυτό που θέλουν και πρέπει να είναι το ζητούµενο της έρευνας.

Αρχικά, θα πρέπει να αναλογιστούμε το ποιοι είναι αυτοί οι χρήστες που θα ενδιαφερθούν για το αντικείµενο της επιχείρησής σας.

Μερικές από τις πληροφορίες που θα πρέπει να προσδιορίσουμε για το µερίδιο των χρηστών στο οποίο απευθυνόμαστε είναι οι εξής:

Φύλο, Ηλικία, Μορφωτικό επίπεδο, Χώρα, Γλώσσα, Περιοχή

Είναι εµφανές ότι για την ίδια αναζήτηση, άλλη λέξη κλειδί θα χρησιµοποιήσει ένας άντρας 18 ετών που κατοικεί στην Αθήνα, και άλλη λέξη κλειδί µια γυναίκα 45 ετών από την επαρχία.

Αντίστοιχα, ένας επαγγελµατίας που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ενδιαφέρεται να προσεγγίσει πελάτες της γύρω περιοχής, και όχι ολόκληρης της Ελλάδας.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων (On-Page SEO)

Εντοπίζοντας τις δηµοφιλείς λέξεις κλειδιά, οι οποίες έχουν το µεγαλύτερο click through rate και conversion rate, θα φέρει σίγουρα αποτελέσµατα. Εκτός αυτού όµως, θα σας δώσει µια αντίληψη του τρόπου σκέψης των χρηστών, αλλά και του κόστους που θα χρειαστεί να δαπανηθεί στη διαφήµιση.

Αυτό θα οδηγήσει σε άµεσα αποτελέσµατα, τα οποία όµως θα συνεχίσουν να επιφέρουν κέρδος σε βάθος χρόνου.

Ένα καλό εργαλείο για να ξεκινήσουμε την αναζήτηση λέξεων – φράσεων κλειδιών είναι το Google Κeyword Τool, το οποίο είναι ένα δωρεάν εργαλείο που παρέχει η ίδια η Google.

Τα δεδοµένα που θα λάβουμε από εκεί έχουν να κάνουν µε µηνιαίες αναζητήσεις σε λέξεις κλειδιά σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές.

On-Page Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων (Seo)

Όταν αποφασιστούν οι καταλληλότερες λέξεις κλειδιά, είναι η στιγµή για να πραγµατοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στον κώδικα της σελίδας. Με την εφαρµογή αυτής της βελτιστοποίησης θα ξεκινήσετε να βλέπετε άμεσα αποτελέσματα. Τα στοιχεία που περιλαµβάνονται στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στο εσωτερικό της ιστοσελίδας είναι τα εξής: σωστή χρήση των meta tags, σωστή ονοµασία των σελίδων που απαρτίζουν την ιστοσελίδα, η µορφοποίηση της ιστοσελίδας, η εσωτερική διασύνδεση των σελίδων, και η σωστή και στρατηγική τοποθέτηση των φράσεων κλειδιών.

Meta Tags
Τα meta tags είναι οι ετικέτες που δίνουμε στις σελίδες. Στην πραγµατικότητα, τα meta tags βοηθάνε τις µηχανές αναζήτησης να καταλάβουν τι περιλαµβάνετε στην ιστοσελίδα σας.
Είναι µια γενική παραδοχή πως ο αλγόριθµος της Google αξιολογεί τα meta tags, ώστε να διακρίνει τον βαθµό σχετικότητας της ιστοσελίδας. Έτσι, τα meta tags θα πρέπει να χρησιµοποιούνται σωστά και µε ακρίβεια.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων (On-Page SEO)

Seo – Ετικέτα Τίτλου Ιστοσελίδας

Από τις πιο σηµαντικές ίσως ετικέτες µε την οποία πρέπει να ασχοληθούμε είναι ο τίτλος της σελίδας. Είναι η πρώτη πληροφορία που λαµβάνει ο αλγόριθµος της µηχανής αναζήτησης, αλλά και αυτό που βλέπει ο χρήστης στα αποτελέσµατα.
Ενδείκνυται ο τίτλος να κυµαίνεται µεταξύ των 7 και 70 χαρακτήρων, όσων δηλαδή µπορεί να προβάλει η Google στα αποτελέσµατα.
Θυµηθείτε πως για τον αλγόριθµος της µηχανής αναζήτησης, κάθε λέξη έχει βαρύτητα. Οπότε, πρέπει να χρησιµοποιήσουμε τις λέξεις-κλειδιά στις ετικέτες τίτλων.

 

Seo Ετικέτα Περιγραφής Ιστοσελίδας

Παράλληλα µε την ετικέτα του τίτλου, θα πρέπει να διαµορφωθεί κατάλληλα και η ετικέτα της περιγραφής. Η περιγραφή αυτή είναι µια σύντοµη φράση, 1-2 προτάσεις, που εµφανίζεται µαζί µε τον τίτλο στα αποτελέσµατα της αναζήτησης. Σε αυτή την περίπτωση, η Google επιτρέπει γύρω στους 150-160 χαρακτήρες.
Είναι εξαιρετικά σηµαντικό η περιγραφή αυτή να περιγράφει µε ελκυστικό τρόπο την ιστοσελίδα σας. Παράλληλα, όµως, πρέπει να φαίνεται φυσική και να συµπεριλαµβάνει τουλάχιστον δύο φορές τις λέξεις-κλειδιά.

 

Ετικέτα Λέξεων-Κλειδιών

Μέχρι τώρα έχετε καταλάβει πως οι λέξεις-κλειδιά παίζουν έναν σηµαντικό ρόλο στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO. Παρόλα αυτά, θυµηθείτε πως από µόνες τους δεν έχουν καµία απολύτως βαρύτητα. Θα πρέπει να είναι πάντα σύµφωνες µε το θέµα της σελίδας.
Έτσι, πέρα από τον τίτλο και την περιγραφή, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι λέξεις-κλειδιά σας και σε στρατηγικά σηµεία µέσα στο ίδιο το περιεχόµενο. Προσοχή όµως, αν το παρακάνετε υπάρχει ο κίνδυνος να αποσταλλούν αρνητικά σηµάδια στον αλγόριθµο της µηχανής αναζήτησης.
Πιο συγκεκριµένα, η πυκνότητα µε την οποία είναι καλό να εµφανίζονται οι λέξεις κλειδιά κυµαίνεται µεταξύ του 1% και 4%. Στην περίπτωση που είναι πάνω από 4% υπάρχει κίνδυνος να σηµατοδοτηθεί η  ιστοσελίδα σας ως spam.

 

Sitemap

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο χάρτης της ιστοσελίδας σας είναι εξαιρετικά σηµαντικός. Είναι αυτός που βοηθάει το Googlebot να προσπελάσει και να ταξινοµήσει τις διάφορες σελίδες που απαρτίζουν τον ιστοχώρο σας.
Αν αφήσουμε την ετικέτα στο “all” τα ροµπότ αυτά απλά θα προσπελάσουν ολόκληρο τον ιστοχώρο, ακόµα και τις σελίδες που δεν επιθυµείτε. Για να το αποφύγουμε αυτό, καλό είναι να δηµιουργηθεί ένας χάρτης της ιστοσελίδας σας όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Φιλικά URL

Όπως αναφέραµε και νωρίτερα είναι πολύ σηµαντικό να περιέχεται η λέξη κλειδί σας στο url της ιστοσελίδας σας.
Όµως, αυτό από µόνο του δεν είναι αρκετό. Είναι απαραίτητη η διασύνδεση της ιστοσελίδας µε άλλες. Η Google δίνει βαρύτητα στο αν υπάρχουν άλλες ιστοσελίδες που παραπέµπουν στη δική σας. Αυτό δείχνει στον αλγόριθµο ότι είστε µια έγκυρη και αξιόπιστη πηγή. Θα ασχοληθούµε µε αυτό στην πορεία, όταν µιλήσουµε για το SEO στο εξωτερικό της ιστοσελίδας.

 

Μορφοποίηση της Ιστοσελίδας

Φυσικά, δεν αρκεί µόνο να ασχοληθούμε µε τις ετικέτες της ιστοσελίδας για βελτιστοποίηση ιστοσελίδων του SEO. Ακόµα και η αρχιτεκτονική και ο τρόπος µε τον οποίο εµφανίζεται το περιεχόµενό σας είναι εξίσου σηµαντικά για αυτό. Συνοπτικά, αυτό που θα πρέπει να έχει η ιστοσελίδα σας είναι καλό περιεχόµενο, καθαρός κώδικας, ετικέτες τίτλων και εναλλακτικές ετικέτες, όχι JavaScript και Flash, και καλή ταχύτητα φόρτωσης.

 

Καλό Περιεχόµενο και Σωστή Τοποθέτηση των Λέξεων-Κλειδιών

Μια γνωστή φράση είναι “Content is King” και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή. Μέσω του καλού περιεχοµένου θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το ενδιαφέρον του κοινού.

Επίσης το ποιοτικό και µοναδικό περιεχόµενο βοηθάει στη δηµιουργία συνδέσµων προς την ιστοσελίδα σας.

Οι µηχανές αναζήτησης θα προσπελάσουν την ιστοσελίδα σας από τα αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω. Οπότε καλό είναι να τοποθετηθεί το περιεχόµενό σας σε σηµείο που να µπορεί ο αλγόριθµος να το διαβάσει πρώτο.
Επίσης, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, θα πρέπει να χρησιµοποιηθούν οι λέξεις κλειδιά σας και µέσα στο περιεχόµενό σας. Η χρήση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει όµως το 4%. Μερικοί κανόνες για την σωστή τοποθέτηση των λέξεων-κλειδιών είναι οι παρακάτω:

a. Στις ετικέτες – titles tags, description tags, keyword tags, alt tags.

b. Στις αρχικές 25 λέξεις του περιεχοµένου, καθώς και στις 25 τελευταίες λέξεις.

c. Στις επικεφαλίδες µέσα στο κείµενο, στα tags h1, h2, h3, h4, h5 και h6.

d. Φροντίζουμε οι λέξεις-κλειδιά να είναι µε bold, italics, ή υπογραµµισµένες.

 

Καθαρός Κώδικας

Είναι πολύ σηµαντικό για την ιστοσελίδα σας να έχει έναν καθαρό κώδικα, χωρίς λάθη και περιττές γραµµές κώδικα. Ακόµα κι αν δεν είστε προγραµµατιστής, φροντίστε να µάθετε τα βασικά της HTML και της CSS, ώστε να µπορεί να διατηρηθεί ένας ευανάγνωστος κώδικας.
Πρέπει ο κώδικάς σας να είναι σύµφωνος µε το World Wide Web Consortium.

 

Ετικέτες Τίτλων και Επικεφαλίδων

Ένα από τα αγαπηµένα κοµµάτια των αλγορίθµων των µηχανών αναζήτησης στη δοµή του περιεχοµένου σας είναι η ύπαρξη επικεφαλίδων. Αυτό συµβαίνει γιατί οι επικεφαλίδες λειτουργούν ως σήµατα των φράσεων κλειδιών σας, που θα δείξουν στον αλγόριθµο το αντικείµενο της σελίδας σας.
Έτσι, πρέπει να χρησιµοποιηθούν επικεφαλίδες µέσω των heading tags h1, h2, h3, h4, h5 και h6. Προσπαθούμε να τηρήσουμε µια σωστή ιεραρχία για να δώσουμε σωστή δοµή στο κείµενό σας. Προσοχή όµως, γιατί τεχνιτές επικεφαλίδες, ή όχι σωστά ιεραρχηµένες µπορεί να βλάψουν το SEO παρά να το βοηθήσουν.

 

Εναλλακτικές Ετικέτες

Οι εναλλακτικές ετικέτες, ή alt tags, χρησιµοποιούνται στα γραφικά της ιστοσελίδας σας. Κάθε φορά που ανεβαίνει κάποια εικόνα, δεν ξεχνάμε να την ονοµάσουμε. Παράλληλα συµπληρώνουμε και το πεδίο της εναλλακτικής ετικέτας. Τόσο στον τίτλο, όσο και στην ετικέτα θα πρέπει να υπάρχει η λέξη-κλειδί.
Προσοχή όµως, δεν πρέπει να φορτώσουμε την ιστοσελίδα µε εικόνες, µιας και ενδέχεται να επηρεάσουμε τον χρόνο φόρτωσης.
Ένα παράδειγµα του πώς µπορεί να ενσωµατωθεί η εναλλακτική ετικέτα στην εικόνα είναι ο εξής: <img= “kouzina.jpeg” width= “300” height= “300” alt= “epaggelmatiki kouzina”>

 

Βέλτιστη Ταχύτητα Φόρτωσης

Αν η σελίδα σας είναι ελαφριά και δεν δηµιουργεί προβλήµατα στους χρήστες, τότε οι µηχανές αναζήτησης θα σας ανταµείψουν. Οπότε, δίνουμε µεγάλη προσοχή στα γραφικά που χρησιµοποιούμε στην ιστοσελίδα. Απαραίτητο είναι οι εικόνες  να είναι φτιαγµένες για τη χρήση στο Διαδίκτυο.

 

Δοµηµένα Δεδοµένα (Structured Data)

Πέρα από τις ετικέτες, ένα ακόµα κοµµάτι που µπορούμε να προσθέσουμε στον κώδικα HTML για να δώσουμε ώθηση στο SEO είναι τα δοµηµένα δεδοµένα. Αυτά επιτρέπουν στον αλγόριθµο της µηχανής αναζήτησης να προσπελάσουν την ιστοσελίδα. Για την ακρίβεια, τον διευκολύνουν. Οι µηχανές αναζήτησης, θα χρησιµοποιήσουν αυτά τα δοµηµένα δεδοµένα για να δηµιουργήσουν rich snippets, τα οποία και θα εµφανίσουν στα αποτελέσµατα της αναζήτησης.
Για το κατάστηµά µας µε τον εξοπλισµό καταστηµάτων εστίασης, πληροφορίες που θα προσέθεται ο αλγόριθµος στα αποτελέσµατα της αναζήτησης, θα ήταν το ωράριο του καταστήµατος, η διεύθυνση, κλπ.

 

Εσωτερική διασύνδεση Ιστοσελίδας

Μέχρι τώρα έχουµε αναφερθεί στη σηµασία της υπάρξης συνδέσµων προς την ιστοσελίδα σας. Παρόλα αυτά, εξίσου σηµαντική είναι και η διασύνδεση των σελίδων µέσα στον ίδιο τον ιστοχώρο.
Η εσωτερική διασύνδεση θα πρέπει να είναι απλή, και εύκολα προσπελάσιµη. Ο χρήστης θα πρέπει εύκολα να µπορεί να φτάσει οποιοδήποτε σηµείο της ιστοσελίδας σας.Το ίδιο διευκολύνει και τις µηχανές αναζήτησης.

 

Κοινωνικά Δίκτυα και Έκδοση για Κινητές Συσκευές

Με την τόσο διαδεµένη χρήση των κοινωνικών δικτύων, µπορείτε να φανταστείτε γιατί είναι πολύ σηµαντική η ύπαρξη κουµπιών για διαµοιρασµό στα κοινωνικά δίκτυα. Μοιράζοντας οι χρήστες το περιεχόµενό σας στα κοινωνικά σας δίκτυα, αποκτάται µεγαλύτερη επισκεψιµότητα, πράγµα που δείχνει στις µηχανές αναζητησης ότι έχετε αξιόπιστο περιεχόµενο.
Το ίδιο ισχύει και για την ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας και σε µια εκδοχή κατάλληλη για τις κινητές συσκευές. Είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε ένα responsive design.

 

AMP (Accelerated Mobile Pages)

Η εκτεταµένη χρήση των κινητών συσκευών µάλιστα οδήγησε στην ανάγκη δηµιουργίας ενός καινούργιου πρότυπου κώδικα. Το Accelerated Mobile Pages Project, από την Google και την Twitter στοχεύει στη δηµιουργία ιστοσελίδων βελτιστοποιηµένων για τις φορητές συσκευές.
Με τον τρόπο αυτό, οι ιστοσελίδες φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα στα κινητά, σχεδόν άµεσα. Φυσικά, αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στο SEO, µιας και οι χρήστες µπορούν να φτάσουν άµεσα στο περιεχόµενο και να το µοιραστούν στα κοινωνικά τους δίκτυα. Η βελτίωση του SEO γίνεται ακόµα πιο εµφανής αν σκεφτείτε ότι στις µηχανές αναζήτησης δίνουν προτεραιότητα στις σελίδες που έχουν mobile έκδοση.

Off-Page Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων (Seo)

Εδώ θα ασχοληθούµε µε όλους τους εξωτερικούς παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την κατάταξη της σελίδας σας. Είναι τόσο σηµαντικοί µάλιστα που το 85% της κατάταξης που θα αποκτήσετε εξαρτάται από τις ενέργειες εκτός σελίδας και το υπόλοιπο 15% από το on-page SEO.

Backlinking

Εδώ πρόκειται για το κοµµάτι που έχουµε αναφερθεί με μεγάλη έμφαση – η αναφορά της ιστοσελίδας σας από τρίτους.

Υπάρχουν τριών ειδών σύνδεσµοι, µε τους οποίους µπορεί να γίνει αυτό:
a. Μονόδροµοι Σύνδεσµοι Οι µονόδροµοι σύνδεσµοι δηµιουργούνται όταν µια ιστοσελίδα έχει σύνδεσµο σε µία άλλη. Αυτοί είναι οι σύνδεσµοι στους οποίους η Google δίνει και τη µεγαλύτερη βαρύτητα.
b. Αµφίδροµοι Σύνδεσµοι Οι αµφίδροµοι σύνδεσµοι είναι αυτοί που ανταλλάσσονται µεταξύ των δύο ιστοσελίδων. Αν και δεν είναι το βέλτιστο είδος συνδέσµων, προσφέρουν κι αυτοί στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO.
c. Τριγωνικοί Σύνδεσµοι Οι σύνδεσµοι αυτοί εµφανίζονται όταν υπάρχει µια έµµεση επιστροφή από δύο ή τρεις άλλες πηγές.

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων (Off-Page SEO)

Blogging

Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον του κοινού,και  να ενισχύσουμε το backlinking είναι µέσω της αρθρογραφίας.
Το ιδανικό είναι να διατηρήσουμε έναν σταθερό ρυθµό, να δηµοσιεύσουμε κείµενα 700-1200 λέξεων, και φυσικά να τα εµπλουτίσουμε µε τις λέξεις-κλειδιά σας.

Καταχώρηση σε Οδηγούς

Η καταχώρηση σε οδηγούς, ή directories, επί πληρωµή ή δωρεάν, είναι µια σωστή τακτική. Με αυτό τον τρόπο δηµιουργούμε µονόδροµους συνδέσµους από αξιόπιστες πηγές, πράγµα που θα ευνοήσει το SEO σας.

Δελτία Τύπου και Newsletters

Τα δελτία τύπου και τα newsletters είναι ένας απλός τρόπος για να διατηρήσουμε στη µνήµη του κοινού την ιστοσελίδα σας. Ταυτόχρονα έχει το πλεονέκτηµα, ότι µέσω αυτών µπορούμε να οδηγήσουμε το κοινό σε ένα συγκεκριµένο landing page.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO είναι ένα µεγάλο κοµµάτι, που απαιτεί κόπο και συνέπεια. Παρόλα αυτά, αν γίνει σωστά θα δείτε τα πρώτα αποτελέσµατα γρήγορα.

Έχετε απορίες; Δεν κατανοείτε την διαδικασία;

Ελεύθερα επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή επισκεφτείτε την εταιρία μας χωρίς καμιά απολύτως δέσμευση.

Home-5-Solutions-Image

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

E-book Title
>